januari 2020, Aankondigingen

AF Advisors neemt een strategisch belang in Equitem

Equitem, opgericht door Alex de Ruiter en Frans Weijdener, is een organisatieadviesbureau met specialisatie in de financiële dienstverlening. Haar diensten bestaan onder meer uit het leveren van strategisch advies met een sterke IT component, begeleiding en implementatie van (IT-) inrichtingsvraagstukken en organisatieverandering, detachering van (IT-) professionals en het aanbieden van opleidingen.

Peter Dom, partner van AF Advisors: “AF Advisors, opgericht in 2008, is een research & consultancy bureau gespecialiseerd in het adviseren en ondersteunen van financiële dienstverleners op het gebied van asset management. Onze diensten bestaan uit advisering op het gebied van (her)structurering van beleggingsstructuren, productmanagement, operations, risicomanagement, implementatie van regelgeving en het ontwerpen en implementeren van target operating models. In onze advisering merken we dat onze opdrachtgevers ook behoefte hebben aan beter passende ondersteuning op het gebied van IT door professionals die kennis hebben van zowel IT als vermogensbeheer. We hebben dit altijd bewust buiten AF Advisors gehouden, omdat we de focus en expertise op de business consultancy wilden houden. Door onze participatie in Equitem ontstaat een sterke combinatie, waarbij de expertise en focus op business consultancy wordt behouden en we tegelijkertijd ook onafhankelijk IT-advies en selectie en implementatie van standaard-applicaties kunnen aanbieden via Equitem”.

Frans Weijdener: “Voor Equitem biedt de samenwerking met AF Advisors nieuwe mogelijkheden om onze groeiambities te realiseren door gebruik te kunnen maken van de sterke merknaam en marktpositie van AF Advisors in de Nederlandse vermogensbeheer markt.” “Dat is een marktsegment waar op technologisch gebied van data en IT architectuur tot en met software implementatie veel uitdagingen liggen”, aldus Alex de Ruiter. “Zowel AF Advisors als Equitem hechten veel waarde aan het bieden van vakmanschap en een no-nonsense benadering richting klanten.”

In 2020 start Equitem met het ontwikkelen van de gezamenlijke propositie met AF Advisors en zal deze, waar opportuun, introduceren binnen de bestaande klantenportefeuille. Zowel AF Advisors als Equitem verwachten door de nieuwe combinatie veel toegevoegde waarde te kunnen bieden aan bestaande en nieuwe klanten. Peter Dom is toegetreden tot het directieteam van Equitem dat verder bestaat uit Frans Weijdener en Alex de Ruiter.

juli 2020
Het Nationaal Kosten Onderzoek
januari 2020
AF Advisors neemt een strategisch belang in Equitem